Gebroken beloftes, gebrek aan vertrouwen, relatietherapie en vele teleurstellingen, zo is het gedwongen huwelijk tussen het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Katwijk samen te vatten. De twee partijen proberen al bijna 20 jaar samen te werken om één van de grootste nieuwbouwwijken in Nederland op Katwijkse bodem te bouwen. Hoe gaat de nieuwbouwwijk er precies uitzien en wie betaalt uiteindelijk (letterlijk) de rekening?

Om een kijkje achter de schermen van het nieuwbouwproject Valkenhorst in Katwijk te krijgen, deed onderzoeksjournalist Bas Vermond via de Wet Openbaar Bestuur (WOB) een verzoek aan het Rijksvastgoedbedrijf, de provincie Zuid-Holland én de gemeente Katwijk. Het verzoek leverde  duizenden pagina’s aan notulen, vergadersessies, rapporten en notities op. Daarnaast voerde Vermond gesprekken met ingewijden en betrokkenen.

In samenwerking met het Mediafonds van de provincie Zuid-Holland publiceert RTV Katwijk de komende weken een driedelige reeks over dit bijzondere woondossier. 

Deel 1: Zwarte cijfers, wisselgeld en relatiebemiddeling
https://www.rtvkatwijk.nl/dossier-valkenhorst-zwarte-cijfers-wisselgeld-en-relatiebemiddeling/